[.. Celý článek | Autor: externí .. ]
[..Pošli e-mail | Vytisknout článek ..]
Vůně koření
Vydáno dne 18. 08. 2009 (3602 přečtení)
Setkání dobrovolníků a zaměstnanců YMCA Praha
„Jó, šoféřina, šoféřina, vlastně práce jako každá jiná. Zastávky, brždění, otvírání dveří. A hlavně lidé.“ (řidič autobusu, Pražská pětka, povídka Na brigádě)
Jó, to dobrovolničina práce jako každá jiná není. To, že je někdo ochotný věnovat svůj čas a energii nějaké neziskové činnosti, rozhodně není samozřejmostí, a přitom máme dobrovolníků v Ymce (alespoň v Ymce Praha) stále spoustu. Maminek z mateřských center, táborníků, tensingových vedoucích, vedoucích z Víry a světlo, ze svépomocné skupiny Jantar nebo dobrovolníků, kteří pomáhají při jednorázových akcích. Pravda, v posledních letech se nám poměrně rozrostla i řada zaměstnanců (hlavně těch na částečný úvazek), ovšem i ti odevzdávají Ymce Praha spoustu energie, nápadů a času (a to kolikrát pořád i z nějaké části dobrovolnického).
Každý z těchto lidí šoféruje nějakou tu část dnes už poměrně dosti pestré mozaiky programů YMCA Praha. A jelikož jsme jim za tuhle činnost moc vděční, scházíme se se všemi již tradičně v polovině ledna ke společnému Setkání dobrovolníků a zaměstnanců YMCA Praha. Tato setkání jsou od začátku koncipovaná jako vysoce oddychová, pracovně nenáročná, s prvky relaxace. Nikdy nesmí chybět pestré a chutné občerstvení, drobné představení a interaktivní seznámení dobrovolníků a zaměstnanců z jednotlivých sekcí (už je nás tolik, že se často mezi sebou neznáme), možnosti nezávazné konverzace a aktivní či pasivní relaxace (sezení a polehávání, poslouchání zážitků z dalekých cest, pro ty, kdo chtějí, nějaké to kostí protažení, na závěr zamyšlení). A jelikož si přípravný tým setkání libuje v neotřelých tématech poskytujících každému setkání tolik potřebnou červenou nit, za 4 roky jsme již absolvovali setkání s tématem „Ovoce a zelenina“(v mateřském centru Na Poříčí v lednu 2006), ve stylu 30. let (v Paláci YMCA v zasedačce U krbu v lednu 2007), v lednu 2008 jsme se potom v klubu D.N.A. ocitli „Na rybách“ a konečně letos jsme se nechali zrelaxovat „Vůní a kořením“ v mateřském centru Klubíčko na Černém Mostě.
Letos tedy (drže se tématu) výborný šéfkuchař Kačer ukuchtil (mimochodem čistě dobrovolnicky) pyžmo z vorvaně (alias guacamole), pyžamo s červenými pruhy (alias pesto rajčatové), humus (alias pěknej humus), pečenou česnekovku, k tomu všemu francouzské bagety. Dále bábovku kakaovou s ořechy a do těsta přimíchanou majonézou (vynikající), bublaninu s třešněmi a citrónem a ještě nás ve svém koktejlovém koutku naučil vyrábět pravé mochito (s trochou alkoholu i bez něj). Kromě kuchaře Kačera náleží velký dík také Kunratické stodole – báječnému obchodu ovocem a zeleninou, který zasponzoroval a dodal veškeré zelinářské a ovocnářské přísady. A dále pak Klubíčku (jmenovitě Lucii) za poskytnutí prostoru, Marušce a spol. za interaktivní představení Klubíčka, Martinovi, který připravil strategický herní koutek a také Katce, která promítala fotky a povídala o Nepálu.
Co dodat… Jelikož se tradičně scházíme v poměrně hojném počtu, nezbývá jen doufat, že jsou naši dobrovolníci a zaměstnanci za takovou formu poděkování rádi. Takže jestli neumřeme, budeme setkání dobrovolníků a zaměstnanců pořádat štastně až do smrti.
Julie Nepustilová
„Jó, šoféřina, šoféřina, vlastně práce jako každá jiná. Zastávky, brždění, otvírání dveří. A hlavně lidé.“ (řidič autobusu, Pražská pětka, povídka Na brigádě)
Jó, to dobrovolničina práce jako každá jiná není. To, že je někdo ochotný věnovat svůj čas a energii nějaké neziskové činnosti, rozhodně není samozřejmostí, a přitom máme dobrovolníků v Ymce (alespoň v Ymce Praha) stále spoustu. Maminek z mateřských center, táborníků, tensingových vedoucích, vedoucích z Víry a světlo, ze svépomocné skupiny Jantar nebo dobrovolníků, kteří pomáhají při jednorázových akcích. Pravda, v posledních letech se nám poměrně rozrostla i řada zaměstnanců (hlavně těch na částečný úvazek), ovšem i ti odevzdávají Ymce Praha spoustu energie, nápadů a času (a to kolikrát pořád i z nějaké části dobrovolnického).
Každý z těchto lidí šoféruje nějakou tu část dnes už poměrně dosti pestré mozaiky programů YMCA Praha. A jelikož jsme jim za tuhle činnost moc vděční, scházíme se se všemi již tradičně v polovině ledna ke společnému Setkání dobrovolníků a zaměstnanců YMCA Praha. Tato setkání jsou od začátku koncipovaná jako vysoce oddychová, pracovně nenáročná, s prvky relaxace. Nikdy nesmí chybět pestré a chutné občerstvení, drobné představení a interaktivní seznámení dobrovolníků a zaměstnanců z jednotlivých sekcí (už je nás tolik, že se často mezi sebou neznáme), možnosti nezávazné konverzace a aktivní či pasivní relaxace (sezení a polehávání, poslouchání zážitků z dalekých cest, pro ty, kdo chtějí, nějaké to kostí protažení, na závěr zamyšlení). A jelikož si přípravný tým setkání libuje v neotřelých tématech poskytujících každému setkání tolik potřebnou červenou nit, za 4 roky jsme již absolvovali setkání s tématem „Ovoce a zelenina“(v mateřském centru Na Poříčí v lednu 2006), ve stylu 30. let (v Paláci YMCA v zasedačce U krbu v lednu 2007), v lednu 2008 jsme se potom v klubu D.N.A. ocitli „Na rybách“ a konečně letos jsme se nechali zrelaxovat „Vůní a kořením“ v mateřském centru Klubíčko na Černém Mostě.
Letos tedy (drže se tématu) výborný šéfkuchař Kačer ukuchtil (mimochodem čistě dobrovolnicky) pyžmo z vorvaně (alias guacamole), pyžamo s červenými pruhy (alias pesto rajčatové), humus (alias pěknej humus), pečenou česnekovku, k tomu všemu francouzské bagety. Dále bábovku kakaovou s ořechy a do těsta přimíchanou majonézou (vynikající), bublaninu s třešněmi a citrónem a ještě nás ve svém koktejlovém koutku naučil vyrábět pravé mochito (s trochou alkoholu i bez něj). Kromě kuchaře Kačera náleží velký dík také Kunratické stodole – báječnému obchodu ovocem a zeleninou, který zasponzoroval a dodal veškeré zelinářské a ovocnářské přísady. A dále pak Klubíčku (jmenovitě Lucii) za poskytnutí prostoru, Marušce a spol. za interaktivní představení Klubíčka, Martinovi, který připravil strategický herní koutek a také Katce, která promítala fotky a povídala o Nepálu.
Co dodat… Jelikož se tradičně scházíme v poměrně hojném počtu, nezbývá jen doufat, že jsou naši dobrovolníci a zaměstnanci za takovou formu poděkování rádi. Takže jestli neumřeme, budeme setkání dobrovolníků a zaměstnanců pořádat štastně až do smrti.
Julie Nepustilová
[.. Celý článek | Autor: externí .. ]
[..Pošli e-mail | Vytisknout článek ..]
15 nejčtenějších článků
Tábory dětem přinášejí přesně to, co jim pandemie vzala (07. 03. 2022, 1898x)
Film Zlatý podraz vychází také jako komiks! (03. 12. 2018, 1470x)
Čím byl ‚osmičkový‘ rok pro SHŠ In Taberna (03. 12. 2018, 1454x)
Jak správně použít vlajku a prapor (29. 06. 2021, 1393x)
Brána k druhým – soutěž (20. 06. 2019, 1134x)
KSY 2018–2019 (20. 06. 2019, 1123x)
Gospelový workshop – dobíječka baterií (03. 12. 2018, 1112x)
17. listopad a YMCA (03. 12. 2018, 1086x)
100 slov – na čem opravdu záleží (29. 06. 2021, 1082x)
Jiří Černý se stal dalším abassadorem YMCA v ČR (03. 12. 2018, 1075x)
Před tábořením (27. 05. 2022, 1049x)
Archiválie YMCA (03. 12. 2018, 1047x)
Uvaděč (28. 02. 2020, 1015x)
Uvaděč (03. 12. 2018, 866x)
Kreslená YMCA 2 – současnost (28. 02. 2020, 851x)
Anketa
Na jak dlouho dopředu plánujete?
1 den
(32 hl.)
1 týden
(29 hl.)
1 měsíc
(24 hl.)
2 měsíce
(26 hl.)
3 měsíce
(26 hl.)
6 měsíců
(28 hl.)
1 rok
(26 hl.)
Vůbec
(23 hl.)
(32 hl.)
1 týden
(29 hl.)
1 měsíc
(24 hl.)
2 měsíce
(26 hl.)
3 měsíce
(26 hl.)
6 měsíců
(28 hl.)
1 rok
(26 hl.)
Vůbec
(23 hl.)
Celkem hlasovalo: 214
Bahisikayet.com
Extrabet
Deneme bonusu
Denemebonusuz.com
yurtdişi ev taşima
uluslararasi evden eve nakliyat
eşya depolama
yurtdişi kargo
eşya depolama